termeszetpatika.hu

You are here: Címlap » Termékek » Rosszindalatú betegségek » Helixor
kedd, 25 jan. 2022

helixor logo  Helixor fagyöngy terápia 

   oltóanyag daganatos betegeknek

 

 
Fagyöngy, mint gyógynövény

Az európai fehér fagyöngy (Viscum album L.) különböző fákra kapaszkodva él. Jelenléte feltűnő, lombhullató erdőkben, parkokban leginkább télen, amikor alig látunk zöld színfoltokat. Élősködő (félélősködő), fán lakó növény.
A fagyöngy ősidők óta ismert és használt gyógyhatású növény –régen például teát készítettek belőle- és a mai napig is használják a magas vérnyomásos betegeknél.

 

1917 óta a fagyöngy készítmények injekció formában is felhasználhatóak a daganatos betegek kiegészítő kezeléseként – különösképp Közép-európában. Speciális gyártási folyamatának köszönhetően hatásfoka így sokkal magasabbá válik.

 

A HELIXOR® összetétele


A Helixor® friss fagyöngy kivonatot tartalmaz. A gyártási folyamat biztonságos és zárt. A sterilizációt nem hőhatására érik el, hanem a modern steril szűrőrendszereken keresztül. Adalékanyagot nem tartalmaz (pl.: stabilizáló-, tartósítószer).

 

A Helixor® oltóanyagot 3 különböző típusban gyártják a gazdanövényük alapján A 3 típusban meghatározott különbségek vannak: mind az összetételben, mind hatásukat tekintve. A kezelőorvos egyedileg dönti el, melyik típust kell adni az egyes betegeknek.

 

Az egy ampulla Helixor® elkészítéséhez felhasznált friss növény mennyiségét mg-ban jelzik. Pl: 1 ampulla Helixor® M 100mg - 100mg friss almafáról származó fagyöngyöt tartalmaz.

 

Alkotóelemek


Különös módon a fagyöngy proteinek a felelősek a rákos sejtkultúrák mennyiségfüggő citotoxikus hatásért. Amíg a tiszta, izolált fagyöngy alkotóelemek eléggé jellegzetes, de korlátozott hatással rendelkeznek; addig a fagyöngy valódi „aktív összetevője” maga az egész növény kivonata. Csak erről az alkotóelemről bizonyosodott be számos, klinikai próba során, hogy a daganatos betegeknél milyen széleskörűen hatékony.

 

Hatásmechanizmus


A Helixor® meggátolja a rák növekedését anélkül, hogy károsítaná az egészséges szöveteket. Kimondottan a test saját immunerősítő és egészségmegőrző képességét támogatja.

 

Jó néhány tudományos tanulmány bebizonyította, hogy a Helixor® nem specifikus és specifikus immunmechanizmusokat indít be. Melyeknek célja az, hogy meggátolja a rákos sejtek növekedését, gyulladásos sejtekből, limfocitákból és fibrocitákból falat építve a daganatos sejtek köré; valamint megelőzi az áttétek kialakulását, terjedését.


Sok esetben lassítja, vagy éppen megállítja, visszafordítja a rosszindulatú sejtek növekedését. Néhány klinikai tesztben sokkal magasabb túlélési arányt mutattak ki a Helixor®-nak köszönhetően, mint azoknál akik nem kaptak ilyen kezelést.

 

A Helixor® elősegíti a komplex javulást mind az életminőséget és mind pedig az általános állapotot tekintve – étvágy, alvás, kimerültség és daganattal kapcsolatos fájdalmak enyhelülése. Ezeket a közel múltban készült klinikai tanulmányok is alátámasztják.

 

Ez a hatásmechanizmus teszi a Helixor®-t egy különlegesen fontos kiegészítő kezeléssé a hagyományos onkológiai kezelések mellé (sebészet, sugárterápia, kemoterápia). Mely markánsan csökkenti vagy el is tünteti a tumort, de átmenetileg legyöngíti az immunrendszert. A kutatások kimutatták ezek mellett, hogy a Helixor®-ra is kezelt betegeknél csökkentek a sugár- és kemoterápia mellékhatásai, könnyebben tolerálhatóbbá váltak ezek a gyakran megterhelő kezelések. Helixor® jól kombinálható a hormonkezelésekkel is.

 

Alkalmazása


Hatás mechanizmusának köszönhetően mindenféle tumor esetén kiváló kiegészítő kezelés (nyirokszöveti vagy a csontvelő rosszindulatú betegségek bármely fázisában is akár). A sebészeti vagy sugárterápia Helixor®-os utókezelése megelőzheti a visszaesést. Még a betegség előrehaladott állapotában is jól észrevehető javulást érhetünk el – leginkább a beteg általános közérzetét tekintve.

 

A Helixor® aktív alkotóelemeit az emésztőrendszerünk megsemmisítené, ezért Helixor® csak injekció formájában adagolható. Az injekciót bőr alatti rétegekbe juttatjuk folyamatosan változtatva a has, comb, felkar területeit váltogatva. Az oltóanyagot gyulladt, besugárzott területekbe vagy azok közelébe nem szabad beadni. Kezelőorvosa választja meg az Ön egyedi kezelésének intervallumát, sorozatának ismétlésének számát, az optimális adagolást – az Ön állapotára és Helixor® injekcióra való reakcióját tekintve.

 


Manapság csaknem minden harmadik rákos beteget valamilyen alternatív terápiával is kezelnek. A fagyöngy hatására a betegek várható élettartama és életminősége bizonyítottan javul.*
A fagyöngy terápia nem alternatívát, hanem kiegészítést jelent: a rákos betegek elsődleges kezelése ezentúl is az onkológiai terápia marad.

 

*Jelenleg még nem áll rendelkezésünkre megfelelő számú klinikai vizsgálat, mely a fagyöngy onkológiai hatását egyértelműen alátámasztaná.

 

helixor termkek

A termék rendelésével kapcsolatos információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk.