termeszetpatika.hu

You are here: Címlap » Termékek » Vitaminok » Szelén 100μg ACE Dr.Wolz
péntek, 19 júl. 2024
selen-ace-100-mcg-60-tage-kapseln-3089012

 Szelén 100μg ACE Dr.Wolz 

természetes eredetű vitaminok és 100μg szelén kapszulánként

  

- pajzsmirigy hormonok normális működéséhez

- immunrendszer védelmére

- szabadgyökök ellen

- ízületi fájdalmakra és ízületi gyulladásokra

- lassítja a szervezet természetes öregedését

- szelén pótlás daganatos betegek részére a sugár- és kemoterápia után

- elősegíti a normál szívműködést


A dr Wolz-féle Szelén 100μg ACE kapszula megköti az ártalmas oxidatív szabadgyököket, amelyek károsítják a sejteket, az érfalakat, gyengítik az immunrendszert. A szabadgyökök aktív agresszív részecskék, melyek az anyagcsere folyamatok során is keletkeznek. A test védekezési mechanizmusa megköti a szabadgyököket, így ezek normál esetben ártalmatlanok.

A környezeti stressz (sugárzás, dohányfüst, vegyi anyagok), a megnövekedett terhelés meggyengíti és túlterheli a szervezetet. Ezek mind-mind a szabadgyökök  felszaporodásához vezet. Központi szerepe ebben a védekezésben a szelénnek van, továbbá a természetes kevert karotinoidoknak, likopinnek (a paradicsom növényi pigmentje), E-vitaminnak és a C-vitaminnak.

Ezek az antioxidánsok, amelyek az immunrendszerünk működését segítik.


A szelén:

A pajzsmirigy két fontos hormont termel: a tiroxint vagy rövidítve T4 és a trijód-tironint vagy röviden T3. A kész hormonok a pajzsmirigyben  fehérjéhez kötődve tárolódnak. Innen a szervezet igényei szerint a pajzsmirigy-stimuláló hormon hatására szabadulnak ki a véráramba. A pajzsmirigy 90%-ban T4-et termel, melynek a biológiai aktivitása 3-4-szer gyengébb a T3-énál. A T4 a sejtekben T3-má tud alakulni, mely átalakuláshoz egy szelén tartalmú enzimre (1',5'-dejodináz) van szükség.


A szelénhiányról:

- A szelén hiánya számos súlyos betegség kialakulását idézheti elő.

- A szabadgyökök oxidálják a vérzsírokat, az ártó (LDL) koleszterint, amelyek ezáltal képesek behatolni az érfalba, így veszi kezdetét az érelmeszesedés.

- Szelén hiányában nő a szív és érrendszeri megbetegedések (érelmeszesedés, szívinfarktus, magas vérnyomás) előfordulása.

- A szelén hiánya a stressz hatások fokozódásával az immunrendszer kimerüléséhez vezethet. Ez a kórokozók elleni csökkent védekezőképességet jelenti.

- A szelénhiány szerepet játszhat a cukorbetegség és a reumatikus ízületi gyulladás kialakulásában is.

Ideális esetben napi étrendünk felét zöldségek, gyümölcsök, saláták teszik ki, ezekkel elegendő vitaminhoz jut szervezetünk.

A szelént a táplálékkal és ivóvízzel vesszük magunkhoz, de sajnos Magyarország talaja és ivóvize szelénben viszonylag szegény, ezért a növényi és állati tápanyagok nem tartalmaznak elegendő szelént a napi szükséglet fedezésére.

Mivel étrendünk gyakran nem tartalmaz annyi és olyan vitamint, természetes alapú szelént, ezért étrend kiegészítő szedése szükséges és a pótlásáról gondoskodni kell.

A szelén kombinálva természetes karotinoidok keverékével, likopinnel, E és C vitaminnal kiváló védelmet eredményez, egészségünk megőrzésében és védelmében nyújt segítséget.


Kiszerelés: 60 kapszula


Adagolás: napi 1 kapszula (étkezés előtt kell lenyelni folyadékkal).


Összetétel (kapszulánként):

- 100 mikrogramm szelén (természetes szelén élesztőből) 
- 3 mg természetes vegyes karotinoidok 
- 1 mg likopin (paradicsom pigmentje) 
- 50 mg C-vitamint (acerola cseresznyéből) 
- 30 mg E-vitamin (búzacsíra olajból)


Természetes eredetű!

Glutén- és laktózmentes!

Cukorbetegek is fogyaszthatják!


selen-ace-100-mcg-60-tage-kapseln-3089012

 

A termék rendelésével kapcsolatos információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk.